Välkommen

Välkommen till www.matochdessert.se

 Follow on Bloglovin

Nyhetsbrev

Äppelpaj med valnötter

Äppelpaj med valnötter

2 pers/ugn 175 grader

4 medelstora äpplen (gärna gröna)

1 msk råsocker

1-2 msk kanel

Garnerng

1 dl valnötter(rostade och hackade)

75 g smör

1 1/2 dl vetemjöl 

1/2 tsk vaniljsocker 

 

Tillbehör

Kolasås

1 dl grädde

1/2 tsk vaniljsocker 

25 g smör

1 msk råsocker

1/2 krm salt

 

Gör så här:

Skala, kärna ur, skär äpplena i skivor och lägg dem i formen. Strö brun socker och kanel ovanför äpplena. Rosta valnötterna antingen i ugn eller stekpanna i några minuter utan nån fett, tills nötterna blir krispiga. Smält nu smör i en kastrull och tillsätt vetemjölet och vaniljsockret. Blanda ingredienserna ordentligt i medelvärme nån minut, tills det bildas fina smulor. Strö blandningen ovanför äpplen och grädda pajen i ugnen i 20-30 min. Låt äppelpajet svalna och strö valnötterna. Servera en bit äppelpaj och ringla över lite kolasås.

 

Tillbehör

Kolasås

Häll grädden i en kastrull och tillsätt socker, vaniljsocker, salt och smör. Låt koka på lågvärme under omrörning i några minuter tills konsistensen blir tjockare eller tills man får gyllene färg på kolasåsen.

 

 

 

<