Välkommen

Välkommen till www.matochdessert.se

 Follow on Bloglovin

Nyhetsbrev

Aubergine med köttfärs

2 Pers/ugn 175 grader

2 aubergine
1 dl vatten i formen
300 g nötfärs
1/2 dl vatten
1/2 lök
1 tomat
1/2 röd paprika
Ca 1/2 dl olja
Ca 1 krm Salt
1/2 krm svartpeppar
                                  1/2 krm kummin                                                                                         

Garnering
1/2 dl persilja hackad
(russin)


Tillbehör
1 dl turkisk yoghurt
1 msk majonnäs
Lite salt
1 krm svartpeppar


Gör så här
Dela aubergine i 2 halvor, så att man får fyra halvor. Lägg dem i ugnsform och häll vattnet i formen. Ställ in dem i ugnen tills auberginen har halv mjuknat, vänd sedan dem(10min). Se till att det finns nån vatten kvar i formen, finns det inte häll i 1/2 dl vatten.

Ta ut auberginen från ugnen, låt kallna. Gör sedan grop i varje aubergine med hjälp av en gaffel. Fräs nötfärsen i en panna, och skär löken, tomaten och paprikan tärningar. Tillsätt löken och sedan tomaten, blanda allt och häll i vatten. Smaka av med salt, svartpeppar och kummin. Låt koka på medelvärmen i några minuter.

Fyll på varenda en med färsblandningen. Strö över med russin. Ställ in ugnen i 10 min. Garnera med russin och persilja.Serveras med en klick av den krämiga såsen.

Krämig sås
Blanda alla ingredienser till en fin krämig sås.

 

 

<