Välkommen

Välkommen till www.matochdessert.se

 Follow on Bloglovin

Nyhetsbrev

Bröd med anis

 

Ca 20 st/Ugn 250°C

25 g jäst

2,5 dl mjölk

25 g smör

1/2 krm salt

1/2-1 tsk malen anis

1/2 dl vit sirap

2 msk turkisk yoghurt

Ca 7,5 dl vetemjöl

Pensla:

2 msk mjölk

1 tsk socker

 

Gör så här

Smula ner jästen och blanda den smälta smöret tillsammans med mjölken(37°). Häll denna blandningen i skålen med jästen. Blanda och se till att jästen löser sig, blanda sedan sirap, anis, salt och yoghurt. Tillsätt sedan mjölet och arbeta degen. Låt den nu jäsa i ca 40 min.

Efter ca 40 min ska man knåda degen och forma små runda/ovala bröd. Låt brödet jäsa igen i ca 30 min. Pensla sedan brödet och grädda i 8-9 min.

Jag har fått inspirationen till denna bröd från boken sju sorters kakor. Där keso fanns med på receptet, men eftersom jag inte hade keso hemma så provade jag med turkisk yoghurt istället. Måste säga att jag blev förvånad över den utmärkta resultat. Så ett tips använd yoghurt, för det gör brödet mjuk och go. Och vill man ha lite lyxigare variant så kan man blanda i russin. Eftersom jag tycker om bröd kryddan anis så tillsatte jag det i brödet, för det ger en ljuvlig smak. Så avsluta gärna med att ströa lite hel anis innan ni gräddar brödet.

<