Välkommen

Välkommen till www.matochdessert.se

 Follow on Bloglovin

Nyhetsbrev

Couscous med köttgryta

2 pers


200 g kött

olja

1 gul lök

1 paket passerade tomater

1 msk tomatpure

1 vitlök

3 dl vatten

1 potatis

1 morot

1 aubergine

1/2 dl gröna ärter

     salta och peppra

2 krm kummin

Tillbehör couscous

 

Gör så här

Hacka löken och bryn den i lite olja i en kastrull. Skär sedan köttet i medelstora tärningar och stek det tillsammans med löken i ca 5 min. Tillsätt passerade tomater, tomatpuren, pressad vitlök och vatten.

Skär moroten i skivor medans potatisen, aubergine i medelstora tärningar och tillsätt alla dessa grönsaker tillsammans med ärtor i kastrullen.

Krydda och smaka av.

Låt koka tills man tycker att grönsakerna är färdiga (har det blivit för lite vätska i kastrullen så kan man hälla i mera vatten).

Obs har man lite bråttom så kan man ta frysta grönsaker istället för färska grönsaker.

Servera med couscous.

<