Välkommen

Välkommen till www.matochdessert.se

 Follow on Bloglovin

Nyhetsbrev

Kyckling med jordnötssås

2 pers

2 st kycklingfile

1 gul lök

olja

2 msk jordnötssmör

1 msk vetemjöl

1 dl matlagningsgrädde

2 dl mjölk 

Salta,peppra

Valfri nötter(rostade sötmandel, jordnötter)

 

Gör så här

Skär kycklingen i bitar. Hacka löken och fräs den i oljan(5 min). Tillsätt och blanda jordnötssmöret och vetemjölet i katrullen i någon minut(låg värme). Häll mjölken och tillsätt kycklingen.                       Låt koka på svag värme i 15 min. Häll i grädden och salta/peppra. Låt allt koka upp en liten stund. Servera med ris och lite rostade nötter. 

Tips: Då man blandar jordnötssmöret och vetemjölet kan det bildas "klumpar". För att slippa dessa kan man blanda mjölken tillsammans med veten i en skål innan man häller den i katrullen, vi har märkt att det blir enklare och man slipper dessa små "klumpar" i själva såsen. Har man möjlighet så kan man göra såsen en dag innan, för då blir den extra god.

 

 

 

 

 

<